پیش فروش دناپلاس ایران خودرو آغاز شد | با ۳۵۰ میلیون دناپلاس سوار شوید (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) رسیدن به حقوق و دستمزد کارگران در مجلس بسیار سخت‌تر از جلسات شورای عالی کار است  ثبات قیمت‌ها در بازار میوه و تره‌بار مشهد از ابتدای سال ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند قیمت جدید محصولات ایران خودرو و سایپا در بازار امروز جمعه (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) + جدول امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ تا هفت روز دیگر | برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟ (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) ظرفیت اشتغال در صنایع غذایی بی‌نظیر است پلمب ۱۳۱ واحد صنفی در مشهد درپی قانون‌شکنى‌های متعدد لیست قیمت انواع میوه‌ در بازار امروز مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) | کاهش قیمت میوه محسوس‌تر می‌شود کشف کارگاه تولید آبلیمو و آبغوره تقلبی در محدوده بلوار شهید طرحچی مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) + عکس قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تعطیلی طلافروشی‌های مشهد در ۱۵ اردیبهشت قطعی گاز و برق معضل کارخانه‌های سیمان خراسان رضوی یک پیش بینی مهم از آینده طلا اجاره‌نشینی با ماهانه بیش از ۱۰ میلیون در منطقه رضاشهر مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) چند درصد چک‌ها در اسفند سال گذشته برگشت خورد؟ وزیر نیرو خبر داد: مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است نکات کلیدی در انتخاب صندوق‌های طلا قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز (پنجشنبه، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) آغاز بازگشت زائران عمره به کشور وام مسکن ۲ میلیاردی با اقساط نجومی | وام مسکن، مُسکن هم نیست، چه برسد به درمان! ال ۹۰ ایرانی رونمایی شد + عکس و مشخصات کامل مالیات بر عایدی سرمایه شامل چه کسانی می‌شود و چه مقدار است؟ + اینفوگرافی ادعای رکوردشکنی ۸۰ ساله تورم تکذیب شد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

از خوردن گوشت و جگر دام بلافاصله بعد ذبح خودداری کنید | تب کریمه کنگو در کمین است

  • کد خبر: ۳۶۴۸۳
  • ۰۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۸
از خوردن گوشت و جگر دام بلافاصله بعد ذبح خودداری کنید | تب کریمه کنگو در کمین است
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و موادغذایی اداره کل دام‌پزشکی استان خراسان رضوی گفت: گوشت بعد ذبح باید حتما ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و بعد مصرف شود.
طنین همتی| شهرآرانیوز، دکتر محمود قربان‌زاده با حضور در نشست خبری با موضوع نظارت‌های بهداشتی دام‌پزشکی در روز عید قربان با تأکید بر اینکه شهروندان بیماری مشترک انسان و دام را جدی بگیرند، توصیه کرد: وقتی اسمی از بیماری مشترک انسان و دام گفته می‌شود، تنها بیماری‌های شایع تب مالت و کریمه کنگو به ذهن‌ها خطور می‌کند، درحالی‌که ما ۸۳۲ بیماری مشترک انسان و دام داریم که اگر بهداشت رعایت نشود، کنترل این بیماری‌ها سخت خواهد بود.

وی گفت: ۳۱ درصد وزن زنده هر دام ضایعات دورریز آن است که در صورت ذبح دام در خانه امکان دفن آن‌ها وجود ندارد و ممکن است خوراک حیوانات شود که این هم خود عامل آلودگی و ازدیاد حیوانات ولگرد می‌شود.

این مقام مسئول با تأکید بر رعایت هرچه بیشتر بهداشت در زمان ذبح دام در روستا‌ها یادآور شد: در بحث روستا‌ها توصیه‌ای که به مردم این مناطق داریم، این است که محل ذبح دام را طوری انتخاب کنند که امکان شست‌وشو داشته باشد و دامی که انتخاب می‌کنند سرحال باشد و علائمی از بیماری در حالات دام مشاهده نشود. به‌ویژه اینکه دام از کنه عاری باشد و خون ریخته‌شده بلافاصله شسته شود و بعد شست‌وشو با مقداری آهک و وایتکس محل ضدعفونی شود.

وی ادامه داد: در مناطق شهری توصیه می‌شود حتما از کشتارگاه برای ذبح دام استفاده شود. در غیر این صورت بعد ذبح دام اندام‌های مصرف‌نشدنی آن را حتما در گودالی با عمق یک‌ونیم متر با آهک بپوشانید و به هیچ عنوان آن را خوراک حیوانات نکنید.

وی افزود: بسیاری از این اندام‌ها حاوی کیست‌های انگلی است که وقتی خوراک سگ یا گربه شود، سیکل زندگی انگل تکمیل می‌شود و باعث ازدیاد انگل‌ها و تکثیر آن‌ها می‌شود.

وی توصیه کرد: بانوان به هیچ عنوان لاشه دام را پاک‌سازی نکنند. قصاب نیز حتما از دستکش استفاده کند و اگر در حین قصابی دست زخمی شد، بلافاصله دست را ضد‌عفونی کند و کار را ادامه ندهد و در صورت اینکه بعد چند روز احساس سردرد یا علائم شدید سرماخوردگی کرد، به پزشک مراجعه کند و تاریخ ذبح دام را بیان کند.

این کارشناس در حوزه دام در ادامه بیان کرد: اگر بر روی دام کنه‌ای مشاهده شد، در صورت امکان از ذبح دام خودداری کنید و سعی نکنید کنه را با دست از دام جدا کنید. این کنه‌ها، چون خون می‌خوردند و باد می‌کنند، خیلی‌ها کنجکاو می‌شوند و ممکن است کنجکاوی کودکان باعث شود این حشرات عامل بیماری شوند و با ترکیدن این کنه‌ها و پاشیدن آن بر روی بدن، عاملی برای بیماری کریمه کنگو شود.

وی تأکید کرد: نکته مهمی که باید گفته شود، این است که گوشت تازه و جگر تازه نباید بلافاصله مصرف شود و باید ۲۴ ساعت در دمای یخچال باشد، اما اشتباهی که مردم مرتکب می‌شوند، این است که گوشت تازه را مستقیم به فریزر منتقل می‌کنند که همین نقطه سرمای زیر صفر به هیچ عنوان آلودگی گوشت را برطرف نمی‌کند.

وی افزود: در صورتی که جگر را تازه مصرف می‌کنید، حتما آن را سرخ کنید، چون نیم‌پزکردن آن هم می‌تواند عامل آلودگی باشد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->